Kort verslagje van ons bezoek aan de 2e Kamer in den Haag.

Medio 2019 waren een aantal leden van onze vereniging, op uitnodiging van het CDA, op bezoek in het Provincie-Huis in den Bosch.

Tijdens dit bezoek was er ook een kleine quiz met als hoofdprijs een bezoek aan het CDA in het 2e Kamer gebouw in De Haag. Met uiteraard een rondleiding.
De prijs werd gewonnen zodat Aad in overleg kon met het CDA omtrent de datum, aantal deelnemers, beveiligingseisen enz.

Na veel op en neer gemail en gebel werd de datum vastgesteld op woensdag 22 januari 2020.
Nu kon Aad aan de slag om de deelnemers bij elkaar te krijgen. Uiteindelijk gingen we op woensdagmorgen de 22ste met 22 personen met de auto naar Ravenstein. Vanaf hier gingen we met de stoptrein (Sprinter) naar station Tilburg. De trien zat bomvol, dus staan!
In Tilburg moesten we even instappen in de trein aan de andere kant van het perron. De Intercity naar Centraal Den Haag. Deze stopt alleen bij de grotere plaatsen. Maar in Rotterdam stopte de Intercity vanwege technische problemen. Dus overstappen in de stoptrein naar Den Haag. Dit leverde wel wat vertraging op, maar we zaten ruim in onze tijd, dus geen probleem. 

Na aankomst in Den Haag met de benenwagen naar het Binnenhof en naar de publieksingang van de 2e Kamer. Hier werden we met allerlei middelen gescant. (veiligheid vóór alles) Gelukkig geen problemen iedereen mocht naar binnen. Binnen werden we onder hoede genomen door een leuke jongedame en een vlotte jongeman (hun namen ken ik helaas niet). Zij plakten ons een stikker op (bezoeker) en vertelden ons dat we onze jassen en tassen moesten opbergen in kluisjes waarop je zelf een veiligheidscode moest instellen. (er lagen papiertjes waarop je je kluisnummer en je code kon noteren) 

Daarna brachten zij ons (via de toiletmogelijkheid) naar de fractiezaal van het CDA. Hier stond de koffie/thee klaar. We zouden verder onthaald worden door 2e Kamerlid René Peters, maar deze zat nog in een of ander debat zodat Erik Ronnes, eveneens 2e Kamerlid, hem kwam vervangen. 
Erik vertelde in grote lijnen de gang van zaken in en rond het werk voor de Tweede Kamer. Hierbij kwamen onder meer aan bod: de dagindelingen, de stemrondes, de diverse vóóroverleggingen. Normaal zijn de kamerleden 3 dagen per week in Den Haag, dinsdag t/m donderdag, de andere dagen werken zij op andere locaties zodat zij zoveel mogelijk informatie van de achterban kunnen oppikken.
Even later kwam René uit zijn debat zodat hij het weer van Erik kon overnemen.

Omdat Erik het meeste al had verteld hoefde hij niet veel meer te vertellen en kon hij onze vragen beantwoorden. Daarna gingen we onder begeleiding van de twee jonge medewerkers een rondje maken door het gebouw van de 2e Kamer. Hierbij bezochten we ook “de Handelingenkamer”. Dit is een soort bibliotheek waar alle (woordelijke) verslagen van alle 2e Kamer zijn opgeslagen. Erg indrukwekkend. Hier nam René afscheid van ons. Vervolgens brachten we een bezoek aan de (lege) zaal waar voorheen de Kamervergaderingen gehouden werden.

Nu kregen we nog een stikker opgeplakt welke ons recht gaf voor een halfuurtje op de publieke tribune van de plenaire zaal. Hier vinden de debatten en de stemmingen plaats. M.a.w. hier worden de wetten goedgekeurd. Monden dicht, geen foto’s, geen afleiding voor de sprekers. Er was een debat aan de gang over de kentekenplicht voor langzame voertuigen.

Nadat onze tijd erop zat werden we weer door onze begeleiders naar de uitgang gebracht. We hebben hen uiteraard uitvoerig bedankt en veel succes gewenst in hun verdere ((politieke) loopbaan.

Goed 4 uur stonden we weer buiten. In verband met ons treinkaartje (groepskaartje buiten de spits) mochten we pas na halfzeven weer instappen voor de reis terug naar Ravenstein. Enkele hebben deze tijd gebruikt om wat meer van Den Haag te zien. Anderen (waaronder ik) hebben een restaurant opgezocht en zijn lekker wezen eten.

Om 18.47u vertrok onze Intercity weer vanaf perron 1, richting Eindhoven via Tilburg. Na Rotterdam werd er een mededeling omgeroepen: In verband met een defecte trein op de lijn Rotterdam-Breda maakten we een omweg via Dordrecht. Dit zou ongeveer een kwartier vertraging opleveren. Dus net te laat voor de Sprinter naar Nijmegen. Tijdens het wachten op de volgende stoptrein naar Nijmegen ontdekten we gelukkig net op tijd dat men de dienstregeling had omgegooid zodat we niet vanaf perron 1 maar vanaf perron 2 naar Nijmegen (Ravenstein) moesten instappen. Dus op een holletje de trappen af, onder het spoor door, en weer de trappen op. De conducteur zag ons komen en hield de trein nog enkele seconden tegen. (Goede service!)

Na verder een voorspoedig reisje stonden we even voor halftien weer op het perron in Ravenstein, met de auto weer naar Landhorst, zodat we tegen 10 uur weer thuis waren.

Rest mij alleen nog (namens allen) Aad te danken voor alle moeite die hij gedaan heeft om deze dag tot een succes te maken. 
Aad bedankt!                                                                         Verslag door Ad Rijkers

PS.
De foto’s welke ik deze dag gemaakt heb, heb ik in een album opgeslagen.
Voor leden is dit te bekijken via deze link.